Λογότυπο ιστότοπου αποφοίτων Πανεπιστημίου Πατρών

Έρευνα Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών – Υπουργείο Εξωτερικών

Το Γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κυρίου Ανδρέα Κατσανιώτη, και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα δίκτυο Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών που σπούδασαν στην Ελλάδα αλλά πλέον ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Πανεπιστήμιο Πατρών, που αυτή τη στιγμή προχωρά στην κατασκευή του πρώτου portal διασύνδεσης αποφοίτων στην Ελλάδα. Το κοινωνικό δίκτυο των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Πατρών ενισχύεται συνεχώς. Περισσότεροι από 10.000 απόφοιτοι-μέλη του δικτύου συναντήθηκαν ήδη στην κοινωνική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται.

Μέσω αυτής της συνεργασίας επιδιώκουμε να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε με αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων –ξεκινώντας με αυτούς της Πάτρας- που τώρα διαμένουν στο εξωτερικό. Μέσα από αυτή μας την δράση, ελπίζουμε να γεννηθεί ένας διάλογος που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός δικτύου που θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις προσδοκίες των Ελλήνων αποφοίτων, αποδήμων και μη. Αυτή η νέα μας πρωτοβουλία, θέτει έναν καινούριο στόχο: την διασύνδεση των αποφοίτων όχι μόνο με το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοίτησαν, αλλά και με την κοινωνία, μέσω του οικοσυστήματος που αυτή η νέα σύνδεση δημιουργεί.

Κοινή μας αποστολή είναι να συνδέουμε βιώσιμα τους αποφοίτους μας στο εξωτερικό -Έλληνες και ξένους και από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια- με τις τοπικές οικονομίες. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε τόσο εικονικά όσο και φυσικά φόρουμ με στόχο να επιταχύνουμε την πρόσβαση σε πόρους που θα ενθαρρύνουν τη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και θα προωθούν επενδυτικές ευκαιρίες, ενισχύοντας έτσι την επαφή τους με την Ελλάδα και διευκολύνοντας τη στρατηγική τους συμμετοχή στην ανάπτυξη της Ελλαδας. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας ευελπιστούμε να καταστήσουμε τους απόδημους αποφοίτους μας βασικούς μας συνεργάτες στον τομέα της Διπλωματίας της Διασποράς.

Αυτή, είναι η αρχική πιλοτική φάση του προγράμματός μας το οποίο, με την ολοκλήρωσή του, θα έχει ως αποτέλεσμα να φέρει κοντά Έλληνες ομογενείς και φίλους της Ελλάδας. Θα τους βοηθήσει να σφυρηλατήσουν ισχυρές σχέσεις με επιχειρηματίες, επενδυτές, ακαδημαϊκούς, οργανισμούς, εταιρείες και επίσημους φορείς ανάπτυξης για να γνωρίσουν καλύτερα το οικονομικό τοπίο της χώρας, να συνεργαστούν και να συνδημιουργήσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Απαντώντας σε αυτήν την έρευνα, θα μας βοηθήσετε να γνωριστούμε καλύτερα μαζί σας και θα μας δώσετε την ευκαιρία να έχουμε μια πιο ακριβή εικόνα της τελικής μορφής που θα πρέπει να πάρει αυτό το έργο προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα τους κοινούς μας στόχους.